Dickens Links:

David Perdue heeft een zeer uitgebreide en bijzonder complete en interessante Dickens-site.

Dickens Fellowship in Nederland, voluit The Haarlem Branch no. 142 of the Dickens Fellowship

Victorian Web is een site met een uitgebreid aanbod van Victoriaanse highlights, waaronder natuurlijk ook Dickens

Dickens Kabinet   Bezoek het Dickens Kabinet (museum) in de Walstraat 20, Deventer Open: iedere zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur Op afspraak zijn er ook rondleidingen van ca. 1 uur voor groepen door Ojon van Strijland of Emmy Strik, de oprichtster van het jaarlijkse Dickens Festijn: 0653670798  De kosten voor een rondleiding zijn 5 per persoon

My inner Victorian  My Inner Victorian (ondertitiel een respectabel blog over de 19e eeuw) is een website waar met grote regelmaat een interessant goed gedocumenteerd artikel op verschijnt over uiteenlopende zaken over het leven in de 19e eeuw.

Magic Lantern Links:

Luikerwaal en Toverlantaarn zijn Nederlandse sites met een grondige en uitgebreide informatie over toverlantaarns en -platen waar wereldwijd naar wordt verwezen.

Toverlantaarn Museum Heiloo en Nico's Tooverlantaarnmuseum  bieden de gelegenheid om in Nederland een grote verzameling toverlantaarns te bekijken.

Lucerna is een site van een aantal samenwerkende universiteiten (o.a. Trier, Utrecht, Brighton, Indiana) en The Magic Lantern Society waar een overzicht van alle bekende en waar mogelijk (nog) beschikbare toverlantaarnplaten wordt gepresenteerd.

Hecht Collection, Screen Archive South East [University of Brighton]

Onze Links:

Else Flim: schrijver, dramaturg, programmamaker.

 

 homepage